Gradinita Ana Lugojana
Breaking News
 • 19 ianuarie – Horia TecăuTenismenul constănțean Horia Tecău își serbează astăzi a 34-a zi de naștere. Horia Tecău s-a născut în data de 19 ianuarie 1985 și este un jucător profesionist de tenis din [...]
 • 59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!Urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile și în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situații de urgență, cursurile școlare din 59 de unități de învățământ preuniversitar din județele Maramureș (56), Cluj [...]
 • Și Pinocchio merge la școală. Teatru pentru copiiDin 16 ianuarie 2019 începe seria activităților social-educaționale ale proiectului „Pinocchio merge la școală” – reprezentații de teatru de păpuși, ateliere de tipul Teatru Forum și ateliere de formare în [...]

APARATUL DENTAR: zâmbet sănătos pentru copii, adolescenţi şi adulţi

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
APARATUL DENTAR: zâmbet sănătos pentru copii, adolescenţi şi adulţi

Purtarea unui aparat dentar nu mai reprezintă de mult doar o soluţie estetică, de aliniere a dinţilor malpozitionati sau de corectare a muşcăturii incorecte. Oamenii au înţeles că efectele acestor anomalii sunt mult mai complexe şi că tratamentul ortodontic trebuie început cât mai devreme. Nu înseamnă că adolescenţii sau adulţii nu pot alege să poarte aparat dentar, ci doar că în cazul lor este posibil ca tratamentul să fie mai complex.

Aparatul dentar poate transforma zâmbetul la orice vârstă şi oferă beneficii multiple:

Dinţii sunt aliniaţi, iar aspectul facial este îmbunătăţit

 • Zâmbetul este frumos şi sănătos, uşor de îngrijit
 • Creşte încrederea în sine, îmbunătăţindu-se astfel interacţiunea socială

Vârsta potrivită pentru a purta aparat dentar: ORICARE!

Pentru copiii cu vârste mici, începând cu 3-4 ani, se recomandă utilizarea trainerului dentar. Acesta:

 • Ghidează creşterea osoasă a maxilarelor
 • Corectează obiceiurile vicioase (sugerea degetului, rosul unghiilor, respiraţia orală etc.)
 • Antrenează musculatura orală

Purtarea unui aparat dentar în adolescenţă, fără să fi purtat un trainer la momentul potrivit, rezolvă numai o parte dintre problemele de estetică şi funcţionalitate.

Începând cu vârsta de 6-7 ani, când pe arcadă este prezent molarul de 6 ani, copii trebuie să beneficieze de o consultaţie la medicul specialist în Ortodonţie. Acesta poate recomanda (sau nu) purtarea unui aparat dentar.

Cel mai bun rezultat se obţine dacă tratamentul începe la vârsta de 7-12 ani, perioadă în care maxilarul este în dezvoltare, dinţii permanenţi sunt în erupţie, iar osul este „verde”.

Aparatele dentare folosite pot fi mobile (plăcuţele cu şurub) sau fixe (brackets) şi sunt recomandate în cazul:

 • Dinţilor înghesuiţi, rotaţi, distanţaţi, situaţi prea în faţă sau prea în spate faţă de poziţia normală pe arcadă
 • Malocluziei (muşcăturii incorecte) – poziţionarea dinţilor maxilari în raport invers faţă de cei mandibulari, existenţa unui spaţiu între cele două arcade etc.
 • Obţinerii spaţiului necesar erupţiei dinţilor permanenţi pe arcadă

Adolescenţii pot alege diferite tipuri de aparat fix, de la cel pe faţa dinţilor, ceramic, metalic, colorat, până la cel lingual, care se montează pe spatele dinţilor şi care este invizibil din exterior.

Credeai că aparatul dentar este numai pentru copii şi adolescenţi? Vestea bună este ca şi adulţii pot alege această soluţie de tratament.

Conform Asociaţiei Americane de Stomatologie, în lume, peste 35% dintre purtătorii de aparat dentar sunt adulţi, în creştere cu 50% faţă de finalul anilor 2000.

Adulţii care aleg să poarte aparat dentar o fac pentru că:

 • Realizează că un zâmbet frumos şi sănătos aduce beneficii atât în plan personal cât şi în plan profesional. În plus, aceştia îşi doresc să zâmbească mai mult, fără reţineri.
 • Doresc să îşi îmbunătăţească sănătatea oral ă şi să prevină apariţia afecţiunilor dento-parodontale cauzate de caria dentară (parodontoze, gingivite etc.).
 • Au purtat aparat dentar în copilărie, apoi au neglijat purtarea aparatului de contenţie, iar rezultatul obţinut la momentul respectiv s-a modificat.
 • Aparatele ortodontice din ziua de astăzi sunt mult mai confortabile, mai subţiri, mai discrete. Bracketurile pot fi ceramice, de culoarea dintelui sau transparente. De asemenea, există varianta aparatului lingual, ce se realizează personalizat, în laboratorul dentar din Germania.
 • Există soluţii financiare prietenoase, pentru a creşte gradul de accesibilitate la tratamente precum cele ortodontice.

dent estet martie

În general, adulţii tind să fie mai cooperanţi când vine vorba de purtarea şi îngrijirea aparatului dentar, urmând cu stricteţe sfaturile medicului ortodont şi obţinând astfel rezultate mai bune decât în cazul copiilor sau adolescenţilor.

Recomandăm ca, în cazul în care atât copilul cât şi părintele necesită aparat ortodontic, aceştia să meargă împreună la medic, să urmeze tratamentul în acelaşi timp şi să se sprijine reciproc în atingerea obiectivelor.

În clinica DE4KIDS funcţionează Advanced Orthodontic Division, departamentul de ortodonţie ce oferă tratamente specializate pe grupe de vârstă, atât pentru copii, cât şi pentru adolescenţi şi adulţi, în spaţii dedicate personalizate.

Material realizat de DENT ESTET

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Știați că

19 ianuarie – Horia Tecău

19 ianuarie – Horia Tecău   0

Tenismenul constănțean Horia Tecău își serbează astăzi a 34-a zi de naștere. Horia Tecău s-a născut în data de 19 ianuarie 1985 și este un jucător profesionist de tenis din [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031