Gradinita Ana Lugojana
Breaking News
  • Disney Channel va difuza astăzi, „Kim Possible", filmul original Disney Channel, a cărui producție se bazează pe seria animată cu același nume, câștigătoare a numeroase premii în întreaga lume.  Filmul live-action spune [...]
  • Debut poetic la 17 ani: Teodora ȘchiopuO elevă a Colegiului Național Bănățean lansează prima sa carte, un volum de versuri intitulat Pânză cu liniște de har. Cartea e apătură la Editura Partoș în cadrul proiectului Excelența [...]
  • Barbie va fi premiată la premiile CFDA (Consiliul Designerilor de Modă din America) în acest anDeși arată de 20 de ani, anul acesta Barbie  împlinește 60 de ani. Pentru a marca acest eveniment și contribuția ei la industria fashion, dar și a viselor oamenilor tineri [...]

7 sfaturi pentru un zâmbet sănătos şi o vacanţă fără griji

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
7 sfaturi pentru un zâmbet sănătos şi o vacanţă fără griji

Pentru copii este perioada în care petrec mai mult timp afară, merg la bunici, pleacă în tabără, iar în aceste condiţii sunt mai expuşi tentaţiilor dulci sau au tendinţa de a sări peste periajul dinţilor. Medicul dentist pediatru vă oferă câteva sfaturi pentru că dinţii copiilor să rămână sănătoşi vara aceasta:

 Nu renunţaţi la rutina periajului dentar! Copilul nu trebuie să meargă la culcare decât cu dinţişorii curaţi, spălaţi şi fără să mai consume alte alimente după. Asiguraţi-vă că aceste lucruri se întâmplă, mai ales când copilul este plecat în tabără sau la bunici.

Alegeţi gustărele sănătoase! Încercaţi să înlocuiţi chipsurile şi sticksurile cu nuci, bucăţele de brânză sau fructe. Chiar dacă sunt la îndemână, chipsurile conţin carbohidraţi, rămân lipite pe dinţi şi în şanţurile acestora şi favorizează apariţia cariilor dentare.

Înlocuiţi periuţa de dinţi cu una nouă! Periuţa se schimbă o dată cu anotimpul, aşa că acum este momentul potrivit să alegeţi împreună un model nou. Dacă folosiţi periuţa electrică, înlocuiţi capătul de periaj.

Oferiţi copilului multă apă! Evitaţi sucurile dulci sau acidulate, iar dacă nu reuşiţi, oferiţi copilului un pai, pentru ca zahărul şi acidul să nu ajungă pe toate suprafeţele dentare. Este bine să reduceţi şi din cantitatea de suc de fructe şi mai degrabă să îi daţi să mănânce un fruct.

Alegeţi îngheţata sau ciocolata în locul jeleurilor, caramelelor, acadelelor, deoarece acestea nu rămân lipite pe dinţi şi se pot clăti uşor cu apă. Oferiţi dulcele ca desert, după o masă. Nu cantitatea de zahăr este atât de importantă, cât timpul în care dintele este expus. Este preferabil să consume o porţie o dată, decât mai multe porţii mici, pe parcursul unei zile.

Încercaţi să înlocuiţi cerealele dulci, procesate, de la micul dejun cu unele integrale, cu iaurt, fructe proaspete, seminţe sau proteine.

Mare atenţie la piscină, în locurile de joacă, atunci când aleargă sau merg cu bicicleta. Vara au loc cele mai multe accidente ce afectează dinţii copiilor. În cazul în care are loc un astfel de incident, este bine să mergeţi de urgenţă la medic. Traumatismele orale, în multe cazuri, îşi manifestă efectele în timp.

Şi pentru a fi siguri că vacanţa nu este întreruptă de o urgenţă dentară, vă recomandăm ca înainte de a pleca din oraş să faceţi o vizită medicului dentist. Caria avansează fără semne evidente, iar atunci când începe să doară este deja într-un stadiu avansat şi necesită un tratament extins.

Medicul poate observa o carie incipientă şi o poate trata imediat, într-un mod simplu. Cu această ocazie copilul poate beneficia de şedinţa de profilaxie in cabinet, care are rolul de a curăţa dinţii de placa bacteriană pe care acasă nu o putem îndepărta în totalitate.

Vă dorim să vă bucuraţi de o vacanţă liniştită, plină de zâmbete!

 Material realizat de Dent estet

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Știați că

  0

Disney Channel va difuza astăzi, „Kim Possible", filmul original Disney Channel, a cărui producție se bazează pe seria animată cu același nume, câștigătoare a numeroase premii în întreaga lume.  Filmul live-action spune [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031