Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

50 de liceeni din Timișoara rescriu basmele populare

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
50 de liceeni din Timișoara rescriu basmele  populare
Articole asemănătoare

Un număr de 50 de elevi de liceu din Timișoara sunt provocați să reacrioe povești. Mai exact, ei trebuie să reinterepreteze, creativ, basmele tradiționale din banat. Cele mai frumoase basme astfel scrise vor fi premiate și publicate, într-o carte.

Asociația Sinaptica în parteneriat cu Asociația Regia Artistică Timișoreană și Universitatea de Vest din Timișoara vă invită la lansarea oficială a proiectului cultural-educațional “Basme din Banatul multicultural. Lecturi și reinterpretări urbane”, marți 27 martie 2018, orele 11.00 – 13.00, la  Universitatea de Vest  în amfiteatrul A01. Proiectul readuce în atenția publicului basmele din zona Banatului. În cadrul acestei inițiative culturale vor fi implicați 50 de liceeni de etnie germană, maghiară, sârbă, română și din etnii care trăiesc în regiunea noastră împreună cu profesorii lor.

Proiectul educațional-cultural Basme din Banatul multicultural. Lecturi și reinterpretări urbane pornește de la basmele din Banatul multicultural care au fost culese în două volume Basme din Banat de Otilia Hedeșan și Banatul multicultural astăzi. Basme și povestiri de Eliana Popeți și încearcă să le reinterpreteze prin intermediul creative writing – scriere creativă care urmărește rescrierea basmului într-o cheie modernă, cât și utilizarea eseului fotografic ca metodă de repovestire a basmului într-o serie de fotografii.

”Proiectul cultural urmărește creșterea vizibilității patrimoniului cultural imaterial local și accesul publicului tânăr la acesta, printr-o abordare interdisciplinară și interculturală care să integreze nevoile actuale de dezvoltare și formare ale adolescenților. Prin acest proiect se dorește implicarea activă a publicului în procesul de conservare și promovare a resurselor patrimoniale. Educația prin cultură este un mijloc prin care elemente importante ca și diversitatea bazată pe identitate și dialogul dintre generații pentru păstrarea reperelor culturale creează un cadru care umărește să aducă valoare trecutului reamintit ca prilej de reinventare a unui viitor mai bun. Proiectul celebrează patrimoniul cultural, în care România sărbătorește 100 de ani, într-un Banat și o Timișoară care au crescut și au rămas vii prin dialog multietnic și bună-conviețuire”, arată cei de la Sinaptica.

Proiectul susține astfel implicarea tinerilor din licee din Timișoara. Activitățiile sunt organizate sub forma unei tabere urbane – ateliere de creație pentru elevi (scriere creativă și realizare de eseu fotografic), cât și vizite la păstrătorii de basme din zona Banatului. Finalul proiectului va cuprinde vernisarea expoziției de fotografie și lansarea volumului Basme din Banat. Lecturi  și reinterpretări urbane. Ambele vor cuprinde materialele dezvoltate de adolescenți pe întreaga desfășurare a proiectului cultural-educațional.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie   0

Anul acesta, Marele Picnic Cinematografic SHORTSUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Firesc, deci, se mută vara asta într-un loc [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031