Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

4 septembrie – Albert Schweitzer

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
4 septembrie – Albert Schweitzer

La “omul zilei”, 14 ianuarie, am ales să scriem despre Albert Schweitzer, laureat al Premiului Nobel pentru Pace (în 1952). El a fost medic, teolog, muzician şi filozof. S-a născut în ianuarie 1875 în Alsacia (o regiune care la acea vreme aparţinea Germaniei iar acum este pe teritoriul Franţei) şi a murit pe 4 septembrie 1965 în Gabon. La vârsta de doar 38 de ani, Schweitzer îşi luase deja doctoratul în trei discipline – filozofie, teologie si medicină, dar se pare că nu era pe deplin mulţumit de realizările sale.  Ca atare se hotărăşte să se dedice misiunilor caritabile şi pleacă în Gabon, unde înființează spitalul din Lambaréné, devenit celebru. Munca în junglă nu era uşoară, uneori fiind nevoit să se deplaseze și sute de kilometri pentru a examina un pacient. Pentru activităţile sale a devenit faimos atât în Europa cât şi în Africa. De asemenea, a insistat foarte mult, mai ales în ultimii ani ai vieţii, pentru interzicerea testelor cu arme nucleare.

Discursul său despre problematica păcii este considerat unul din cele mai bune discursuri rotite vreodată. Va redăm  ultima parte: “Fie ca oamenii care dețin destinul popoarelor în mâinile lor, să evite orice lucru care ar putea face ca situația actuală să se deterioreze și să devină chiar mai periculoasă. Ei pot să ia în considerare Apostolului Pavel: “Dacă este cu putință, atât cât depinde de tine, încearcă să trăiești în pace cu toți oamenii”. Aceste cuvinte nu sunt valabile numai pentru persoane, ci pentru națiuni”.

Poză www.ard.de

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728