Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

397 de copii din județul Timiș completează în iulie schema obligatorie de vaccin pneumococic

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
397 de copii din județul Timiș completează în iulie schema obligatorie de vaccin pneumococic
Articole asemănătoare

397 de copii din județul Timiș care împlinesc în luna iulie vârsta de 11 luni, primesc zilele acestea a treia doză de vaccin pneumococic, vaccin care îi va proteja împotriva bolilor provocate de pneumococ . Acești bebeluși  sunt primii  care beneficiază gratuit de schema de vaccinare pneumococică în cadrul Programului Național de Imunizare. Serul imunizant protejează împotriva a 13 dintre cele mai des întâlnite tulpini de pneumococ și este folosit la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății în peste 100 de țări din întreaga lume.

„În luna iulie urmează să primească a treia doză de vaccin pneumococic copiii născuți în luna august 2017 – un estimat de 397 de copii la nivelul județului Timiș”, spun reprezentanții Asociației Mame pentru Mame.  Asociația are ca scop promovarea accesului mamelor și copiilor la servicii de sănătate.

Datele Institului Național de Sănătate Publică arată că în această lună vor primi acest vaccin un numar de apcoape 12.600 de copii din toată țara. Vorbim despre micuți născuți în luna august a anului 2017. Conform spuselor celor de la ”Asociația Mame pentru Mame”, aceștia sunt primii care beneficiază gratuit de schema completă de vaccinare antipneumococică.

De când a început programul de vaccinare, în luna septembrie a anului trecut, au primit cel putin o doză de ser imunizant 97.927 de copii. 67.697 dintre aceștia au beneficiat și de cea de-a doua doză. Problema vaccinării este însă departe de a fi rezolvată. Peste 30.000 de copii din categoriile de vârstă acoperite de program nu au primit nicio doză. În cazul lor trebuie realizat un calendar de recuperare.

Vaccinul se administrează, conform Programului Național de Imunizare din țara noastră în 3 doze. Prima dintre ele este programată pentru bebelușii care au împlinit vârsta de 2 luni, cea de-a doua doză la vârsta de 4 luni și ultima doză la vârsta de 11 luni. Imunitatea optimă se obține numai prin administrarea schemei complete de vaccin pneumococic. Vaccinarea se face în cabinetul medicului de familie.  Medicii recomandă vaccinarea cu atât mai mult cu cât bolile pneumococice reprezintă principala cauză a deceselor prevenibile prin vaccinare înregistrate în rândul copiilor. România înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii infantile din Uniunea Europeană, iar pneumonia constituie principala cauză de deces la copiii sub 5 ani.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Azi în România

Copiii de la Juventus Academy Bucuresti sunt cei mai buni din lume. Au câștigat JA World Cup 2019

Copiii de la Juventus Academy Bucuresti sunt cei mai buni din lume. Au câștigat JA World Cup 2019   0

Fotbalul românesc are viitor. Au demonstrat-o copiii de la Juventus Academy București, conduși de managerul general Massimo Pedrazzini, care au câștigat Campionatul Mondial al Academiilor Juventus, la care au participat [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

iunie 2019
L Ma Mi J V S D
« mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930