Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

29 iunie – Antoine de Saint-Exupéry

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
29 iunie – Antoine de Saint-Exupéry

Pe 29 iunie 1900 s-a născut Antoine de Saint-Exupéry, scriitor francez, autorul cărții “Micul Prinț”, care a fost tradusă în aproape 200 de limbi.

Saint-Exupéry a fost și pilot de război. Avionul său a dispărut pe 31 iulie 1944. Nu se știe exact cauza, o defecțiune tehnică, poate o greșeală a pilotului sau a fost doborât de inamici. În 2003 au fost descoperite în Marea Mediterană fragmente din avionul său.

Micul Prinț este considerată cea mai citită carte din literatura franceză. Povestitorul este un băiețel care desenează un șarpe ce înghite un elefant, dar în care adulții nu văd decât o… pălărie. Mai târziu, când crește și devine pilot, întâlnește în deșert un băiețel ce trăia singur pe o planetă, având ca prieten o… vulpe. O carte despre copii și adulți, pentru toate vârstele.

Printre altele, Micul Prinț spune că “€œOamenii mari nu pricep singuri nimic, niciodată, şi e obositor pentru copii să le dea întruna lămuriri peste lămuriri”.

Este o carte foarte specială, din care atât copiii cat și adulții au multe de învățat și pe care vă invităm să o citiți. In curând vom avea ocazia sa vedem la cinematograf un film de animație despre Micul Print,de fapt o poveste adaptata la zilele noastre. Filmul spune povestea unei fetițe a cărei mamă îi ordonează viața în cele mai mici aspecte pentru a o transforma într-un adult responsabil. Fetița însă se împrietenește cu vecinul său de la care află minunata poveste a micului Prinț, care rătăcește prin deșert după ce a căzut de pe un asteroid. Cel care a regizat animația este Mark Osbourne, creatorul Kung Fu Panda.

Play

Aflați mai multe despre aventurile Micului Prinț, despre floarea, vulpea şi planeta lui, aici http://www.scribd.com/doc/11609771/Saint-Exupery-Micul-Print

Micul Print

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

februarie 2019
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728