Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

26 februarie – Levi Strauss

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
26 februarie – Levi Strauss

Purtăm cu plăcere blugii, pantalonii cei mai utili în orice ocazie. Dar ştiti cine i-a creat? Levi Strauss, om de afaceri american, născut în Germania în 26 februarie 1829.  Familia lui era deja implicată în fabricarea de textile în America şi el s-a alăturat afacerii. În 1873, împreună  cu un colaborator pe nume Jacob Davus, a patentat pantalonii numiti blugi (jeans). Începând cu 1920, blugii cu buzunare devin cei mai folosiţi pantaloni din America. Confecţionaţi dintr-o ţesătură rezistentă numită denim, care-i făcea greu de murdărit, dar, în acelaşi timp, uşor de spălat, pantalonii au fost concepuţi iniţial pentru muncitori, fiind foarte ceruţi de mineri, care aveau nevoie de salopete rezistente. Elvis Presley, Marlon Brando şi James Dean au fost printre primii care au purtat blugi pe marile ecrane.  Începând cu 1920, blugii cu buzunare devin cei mai folosiţi pantaloni din America.

Termenul de „blue-jeans” vine din  franceză „bleu de Genes”, în traducere „albastru de Genova”, o ţesătură din lână şi bumbac. Pantalonii confecţionaţi dintr-o astfel de stofă erau apoi vânduţi cu sute de ani în urmă în portul genovez.  Strauss a fost cel care i-a îmbunătăţit, transformat, a adăugat buzunarele cu capse şi a adevenit milionar de pe urma lor.

Pentru că nu avea copii atunci când a murit, la 73 de ani, şi-a lasat mare parte din avere (câteva milioane de dolari) unor orfelinate din Statele Unite. Un muzeu care îi poarta numele se afla în Buttenheim,  Germania.

Poză Wikipedia

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Adresa dvs. de E-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

October 2018
M T W T F S S
« Sep    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031