Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

21 Martie – Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
21 Martie – Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi
Articole asemănătoare

În anul 2000, la Magdeburg, în Germania, s-a desfăşurat al XVIII-lea Congres al Uniunii Internaţionale a Marionetiştilor. Atunci și acolo s-a născut ideea unei zile a teatrelor de păpuşi şi animaţie. Doi ani mai târziu, în Atlanta, Statele Unite ale Americii, s-a ales data de 21 martie ca Zi Mondială a Teatrului de Păpuşi.

Astfel, în toată lumea, începând cu anul 2001, în data de 21 martie se sărbătorește Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, la inițiativa Asociației Internaționale de Teatru pentru Copii și Tineret (ASSITEJ), prilej cu care teatrul a prezentat publicului spectacolul „Ariciul”, regia artistică Dio Zoltan.

Luna martie reprezintă o triplă aniversare a teatrului, deoarece data de 27 martie este declarată Ziua Mondială a Teatrului, un prilej de sărbătorire a Teatrului în nenumăratele sale forme. Cu această ocazie, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” va juca spectacolul „Ariciul”, regia artistică Dio Zoltan, încasările fiind donate artiștilor aflați în suferință, prin intermediul campaniei „Artiștii pentru artiști”, organizată de UNITER.

”Semnificațiile acestor evenimente nu se opresc la simple sărbătoriri, ci reprezintă  un demers extrem de important: alfabetizarea teatrală prin asigurarea accesului a cât mai multor copii, tineri sau adulți în sala de spectacol, pentru că niciodată nu este prea târziu să tragem cortina care ne acoperă ochii și să rezonăm cu un alt univers, cu siguranță magic”, transmit reprezentanții Teatrului pentru Copii și Tineret ”Merlin” din Timișoara.

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie

Marele Picnic ShortsUP la Domeniul Mogoșoaia – 26-28 iulie   0

Anul acesta, Marele Picnic Cinematografic SHORTSUP și-a descoperit spiritul de aventură: ediția a 6-a este plină de idei, oameni și activități noi. Firesc, deci, se mută vara asta într-un loc [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

mai 2019
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031