Gradinita Ana Lugojana
Breaking News

1 iunie şi pentru copiii “diferiţi”

Delimitare+- ADimensiune Font+- Printează articol
1 iunie şi pentru copiii “diferiţi”
1 iunie şi pentru copiii “diferiţi”aşa s-a numit evenimentul organizat în urmă cu câteva zile de către Asociaţia “Diferiţi dar Egali”. Gazda evenimentului a fost Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiente Auditive Buzau. Un eveniment minunat, plin de emotie si bucurie. “FANTASTIA” cartea a carei autoare este doamna Ramona Neculae, coorganizatoarea evenimentului,  a fost primită de către copiii cu deficiene de auz şi comunicare cu multă uimire, dragoste şi multe aplauze. Povestea, care are ca principal personaj o fetiţă a cărei mamă a murit, este adresată celor mici, dar în egală măsură şi celor mari.

Povestea scoate în evidenţă importanţa speranţei, încrederii şi adevărului în viaţa copiilor şi în egală măsura a adulţilor, într-o sicietate în care valorile de bază sunt pe cale de dispariţie.  De asemnea, acţiunea cărţii subliniază cât este de importantă prezenţa mamei în viaţa unui copil, pentru dezvolatarea lui fizică, dar mai ales psihică. Povestea a fost interpretată în limbaj mimico-gestual şi i-a impresionat mult pe cei 90 de elevi prezenţi.
Minunatele daruri, primite cu îmbrăţişări şi bucurie de către copii, au completat minunata poveste oferită cu mult drag pentru ei.
Faptul că unii copii sunt altfel, faptul că suferă de anumite boli sau au unele deficienţe nu înseamnă ca ei trebuie evitaţi sau marginalizaţi. Sunt diferiţi, dar egali, sunt parte din societate şi merită trataţi ca atare.  Şi ei se bucură, şi ei suferă. Iar bucuria lor ar trebui să fie bucuria noastră, a tuturor celor care le-o putem oferi.
Poze Viorel Săraru
egali2

0 Comentarii

Elefantul Toyo nu a găsit nici un comentariu

Ne pare rău, dar cineva a luat toate comentariile și a fugit cu ele, sau poate nimeni nu a comentat !

Poți fi tu primul lasă un comentariu !

Scrie comentariu

Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 154 Warning: Illegal string offset 'rules' in /customers/d/4/9/stiripentrucopii.com/httpd.www/wp-content/themes/reganto-theme/functions/filters.php on line 155 <

(Nu) Ne place

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!

59 de școli închid porțile din cauza zăpezii!   0

Urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile și în conformitate cu deciziile luate de comitetele pentru situații de urgență, cursurile școlare din 59 de unități de învățământ preuniversitar din județele Maramureș (56), Cluj [...]

Banner
Banner
Banner
 

Reclamă

Calendar

ianuarie 2019
L Ma Mi J V S D
« dec.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031